Sosyal Medya

Güncel

TrabzonÂ’dan gelip DinkÂ’i takip edenlere tutuklama talebi

Dink cinayeti soruşturmasında jandarma ayağında 8 jandarma istihbaratçısına tutuklama istendi. Bu jandarma istihbaratçılarından 3’ü Trabzon’dan İstanbul’a gelerek Hrant Dink’i izleyen isimler. 10



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sekiz jandarma istihbarat görevlisi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Dink cinayetinin jandarma ayağında gözaltına alınan jandarma istihbaratçılardan Hüseyin Yılmaz, Okan ÅžimÅŸek, Adnan Acar, Cevat Eser, Ãœnal Gürel, Volkan Åžahin, Åžeref AteÅŸ, Gazi Günay “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" ve "kasten adam öldürmek suçuna iÅŸtirak etmek" suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Trabzon’dan Ä°stanbul’a geldiler

Tutuklamaya sevk edilen isimlerden üçü kritik. Cinayetin iÅŸlendiÄŸi dönemde Trabzon Jandarma Ä°stihbarat görevlisi astsubaylar Okan ÅžimÅŸek ile Gazi Günay ile uzman çavuÅŸ Volkan Åžahin’in Dink’i Ä°stanbul’da takip ettiÄŸi belirlendi.
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Trabzon jandarmagörevlilerinin HTS (Cep telefonu) kayıtları cinayet tarihinden geriye dönerek incelemeye alındı.

Dink ile aynı yerde sinyal verdiler

Bu inceleme sonucunda istihbarat görevlileri Okan ÅžimÅŸek, Gazi Günay ile Volkan Åžahin’in kullandıkları cep telefonlarının 8 AÄŸustos ile 11 AÄŸustos tarihleri arasında ‘İstasyon Cad. Odak İş Hanı No:l Bakırköy (İstasyon Caddesi Bakırköy)" adresinden sinyal verdiÄŸi belirlendi. Bu adres Dink’in evine yakın bir bölgeydi. Bu kiÅŸilerin telefonlarının sinyal verdiÄŸi bu adreste aynı anda Hrant Dink’in de telefonu sinyal verdiÄŸi tespit edildi.

Muhbirlerinden öldürülecek bilgisini de aldılar

Dink’i Ä°stanbul’da izleyen bu üç isimden ikisinin aynı zamanda Dink’in öldürüleceÄŸi bilgisini de aldığı belirlendi.
Dink’in öldürüleceÄŸi bilgisini azmettirici Yasin Hayal’in eniÅŸtesi ÇoÅŸkun Ä°ÄŸci, tutuklamaya sevk edilen Trabzon Jandarma görevlileri Uzman ÇavuÅŸ Volkan  Åžahin ile Astsubay Okan ÅžimÅŸek’e verdi. Ä°ki asker Trabzon’da haklarında açılan görevi ihmal davasında ifade verdi. Bilgiyi aldıkları anda Yüzbaşı  Metin Yıldız  ve Ä°l Jandarma Müdürü Ali Öz ile paylaÅŸtıklarını ancak herhangi bir iÅŸlem yapılmadığını anlattılar.
Hatta cinayetin ardından Metin Yıldız’ın, "ÇoÅŸkun’u bulun ve size anlattığı bilgileri kimseye anlatmasın" diye talimat verdiÄŸini de belirttiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.